{ "title": "Mesane Tümörü Ameliyatı", "image": "https://www.mesane.gen.tr/images/mesane-tumoru-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 06:48:45", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Mesane Tümörü Ameliyatı; Mesane tümörü ameliyatı genel anestezi veya bölgesel olan anestezi ile yapılabilmektedir. Bu tür ameliyatlar için gerekli olan tıbbi hazırlıkları tamamlamak için hasta olan insanları sabah aç karına bırakmak ve hazırlıkların ardından aynı gün içerisinde hastaların ameliyatı gerçekleştir. Ameliyat idrar deliğinden girilerek mesaneye ulaşıp kanserli olan kısmı mesanenin bütün tabakalarından da örnekler alacak biçimde özel olan bir elektrikli cihaz ile kesilerek çıkartılır. Ameliyat neticesinde hasta olan insan ertesi gün ayağa kalkmaktadır. Hastalar çoğunlukla 2 ya da 3. Gün idrar sondasını çıkartılıp taburcu edilir ve yapılmış olan patoloji raporunun neticesi beklenmektedir.

Mesane ameliyatının önemi; bu ameliyat çıkarılmış olan tümörün özelliklerini yani yüksek dereceli veya düşük dereceli bir şekilde olup olmadığını ve idrar kesesinin derin kısımlarına ne kadar ilerlediği (Patoloji raporunda derinlik en düşük kısımdan en derin olan kas tabakasını ifade edecek biçimde pTaveya pT1 ya da pT2, pT3 biçiminde ifade edilmektedir. Yüzeysel bir şekilde olan pTa kas dokularına kadar derinleşmiş olan pT2 biçiminde ifade edilmektedir) sonucuna ulaşılır. Yani bu kanserin özellikleri detayları ile anlaşılmış olur. Bunun haricinde kanserli olan doku tamamen çıkarıldığı zaman bazı kanserler için yeterli olan tedavi şekli olabilir.

Bu ameliyatın bunları sağlayabilmesi için cerrahın tecrübesi oldukça önemlidir. Bu ameliyat yapılırken hem tümörü tamamen çıkarabilmek (Bazı durumlarda tümörün tamamı çıkarılamayabilir) hem de mesaneyi delmeden derin olan katlarından örnekler alabilmek gerekli olabilir. 3 santimdenden büyük olan mesane kanserlerinde bu ciddi olan tecrübe oldukça gereklidir.
" } ] }