{ "title": "Mesanede Kitle Ameliyatı", "image": "https://www.mesane.gen.tr/images/mesanede-kitle-ameliyati.jpg", "date": "21.01.2024 21:24:34", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "
Mesanede Kitle Ameliyatı, Mesanede oluşan kitle için kişilerin ameliyat olması gereklidir. Çünkü kitle kendi kendine tedavi edilebilen basit bir hastalık değildir. İdrar kesesi olarak da adlandırılan mesanede idrar toplanmaktadır. Burada toplanan idrar ise idrar yollarından geçerek dışarı atılmaktadır. Mesane esnek ve dayanıklıdır. Fakat mesane kisti en büyük sorunlardan biridir ve kadınlarda daha yaygındır.

Mesanede Kitle Neden Olur?
Mesanede Kitle Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Öncelikle mesanedeki sorunun bulunması için tanı ve teşhisin konulması gerekmektedir. Kişinin belli bir şikâyet doğrultusunda hastaneye başvurmasıyla tedavi sürecine de adım atılmış sayılır. Kişiden hekim gerekli gördüğü idrar tahlillerini isteyerek kanser hücrelerinin olup olmadığına bakar. Aynı zamanda ultrason da isteyebilir. Röntgen çektirmeniz gerekebilir. Bu sayede mesanede kitle olup olmadığı tespit edilir ve kitlenin boyutuna bakılır. Eğer basit düzeyde bir kist oluşumu söz konusu ise mesaneye ilaç yerleştirilerek mesane içindeki kitlenin yok edilmesi (Vücuttan atılması) sağlanır. Fakat cerrahi bir operasyon gerektiren bir durum söz konusuysa kişi ameliyata alınır. Kişi narkoz etkisinde olacağından ameliyatı hissetmez. Ardından kişinin mesanesi dışarı çıkarılarak kist alınır ve mesane temizlenerek yerleştirilir. Ardından ameliyat için son gerekenler (Hekimin kararına göre mesane tamamı dışarı çıkarılmadan da yapılabilir) tamamlanır. Kişi ameliyattan çıkarıldığında bir süre yeme- içme konusunda sadece çay ve kahve alımı istenebilir. Katı tüketimi hekime göre ve hastanın iyileşme durumuna göre hastaya bildirilir. Kişi hastanede 1-7 güne kadar tutulabilir. Ardından dinlenmesi gerekir. Hastanın ağır kaldırmaması kendini zorlamaması ve çok yorulmaması gerekmektedir. Hasta için hekim uygun görürse eğer, radyoterapi uygulaması da yapılabilir. Bu hem daha kolay hem de daha az riski olan bir yöntemdir. Fakat çok geniş çaplara ulaşmış ve yayılmış olan kitleler için mutlaka ameliyat gerektiğinden bazı hekimler bu yönteme başvurmadan direk ameliyata alabilirler.
" } ] }